€4,00
Η φάβα προέρχεται από το λαθούρι και αποτελεί ένα κατ’ εξοχήν μεσογειακό έδεσμα , που σε περιόδους νηστείας είναι το ιδανικότερο υποκατάστατο του κρέατος.
Η πράσινη φάβα,από μπιζέλι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Η κόκκινη φάβα ,πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, είναι ιδανική για άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου , μιας και είναι εξαιρετικά εύπεπτη. Ο συνδυασμός, λοιπόν, όλων αυτών, είναι η θέληση του Βιοβλαστού να προσφέρει στους καταναλωτές του ένα ιδιαίτερο πιάτο ,γεμάτο βιταμίνη Β1 , σίδηρο, χαλκό, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, φιλικό οξύ, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.
Συνταγή φάβα τρικολόρε Βιοβλαστός :
ΥΛΙΚΆ.
250γρ. φάβα Βιοβλαστός , 2 κρεμμύδια , 1 1/2 λίτρο νερό , 1/4 φλ. ελαιόλαδο , θυμάρι , αλάτι .
ΕΚΤΈΛΕΣΗ.
Τοποθετούμε τη φάβα σε μπολ και την καλύπτουμε με νερό . Αφήνουμε 30′ να μουλιάσει και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε . Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα πλασοτέ με χοντρή βάση το λάδι . Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια με το θυμάρι για 7′ – 8′ ,να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν . Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφού βράσει αφαιρούμε το θυμάρι και αφήνουμε τη φάβα για ακόμη 40′ μέχρι να λιώσει . Την πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ . Τέλος την σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο .
Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ
Ενέργεια : 1636 kj / 391 kcal Λιπαρά : 1,8 γρ Κορεσμένα λίπη : 0,6 γρ
Υδατάνθρακες : 56 γρ Φυτ. Ίνες : 22 γρ Σάκχαρα : 8,4 γρ Πρωτεΐνες : 27 γρ Νάτριο : 0,28 γρ
Weight | 0.500 kg |
---|---|
Ειδικές διατροφικές ανάγκες | BIO |