Το Quinestroneείναι μια υπέροχη δημιουργία δημητριακών και οσπρίων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κρύα σαλάτας ή σούπας με βάση την πολύτιμη κινόα σε συνδυασμό με το κεχρί,τις κόκκινες φακές και την κόκκινη κινόα.
Οι εγχρώμοι γίγαντες αποτελούν έναν διατροφικό θησαυρό καθότι ανήκουν στην κατηγορία των φασολιών αλλά επίσης αποτελούν και ένα πολύ ευχάριστο θέαμα προς τέρψη, λόγω του ιδιαίτερου τους χρώματος. Είναι πλούσιοι σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες καθώς και πρωτεΐνες.
H κινόα συνηθίζεται να είναι πλέον ένα συμπλήρωμα διατροφής αλλά και να αποτελεί κύριο συστατικό σε δίαιτες για χάσιμο λίπους ή για την αντιμετώπιση κατά της χοληστερίνης, του διαβήτη και του ζαχάρου.
H κινόα είναι πλέον ένα συμπλήρωμα διατροφής αλλά και να αποτελεί κύριο συστατικό σε δίαιτες για χάσιμο λίπους ή για την αντιμετώπιση κατά της χοληστερίνης, του διαβήτη και του ζαχάρου.
Το αποφλοιωμένο ρεβίθι δεν είναι τίποτε άλλο πέραν του γνωστού μας ρεβιθιού που έχει υποστεί την διαδικασία της αποφλοίωσης, δηλαδή της αφαίρεσης του εξωτερικού του φλοιού.
Το ρύζι arborio έχει μεγάλο και πλατύ κόκκο και σχήμα μεσόσπερμο. Είναι Ιταλικής συνήθως προέλευσης και χρησιμοποιείται για την παρασκευή κλασσικού Ιταλικού ριζότου. Προσφέρει το επιθυμητό κρεμώδες αποτέλεσμα.
Το ρύζι Καρολίνα είναι ένα νόστιμο και εύπεπτο ρύζι, ιδανικό για όλες σχεδόν τις χρήσεις. Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μεσόσπερμο. Έχει μεγάλη ικανότητα να απορροφά τα λίπη γι'αυτό είναι κατάλληλο για πιλάφι που δεν θα στραγγιστεί. Επίσης είναι κατάλληλο για φαγητά φούρνου.
Το άγριο ρύζι είναι ένα αυθεντικό ρύζι που προέρχεται από ένα υδρόφιλο φυτό που καλλιεργείται στη Βόρειο Αμερική και στον Καναδά. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι ιδανικό για δίαιτες απώλειας βάρους.
Το καστανό ρύζι είναι η «ακατέργαστη» εκδοχή του κλασικού λευκού, που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο το καστανό είναι ανώτερο σε θρεπτική αξία, καθώς, διατηρώντας το κέλυφος είναι πιο εύπεπτο και ελαφρύ για το στομάχι.
Το ρύζι κίτρινο parboiled έχει υποκίτρινο χρώμα και το σχήμα του είναι μεσόσπερμο. Το χρώμα του οφείλεται στον εξωτερικό φλοιό του ρυζιού ο οποίος απομακρύνεται σε στάδιο της επεξεργασίας του.