€2,80
Το ρεβίθι είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας ισάξια του κρέατος .
Η καλλιέργεια του ρεβιθιού ήταν γνωστή από αρχαιότατους χρόνους στις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο. Η παρουσία πολλών θρεπτικών ουσιών στα ρεβίθια, τα καθιστά ιδανική τροφή με πολλά οφέλη στην υγεία. Γι΄ αυτό και η ευρεία απήχηση του ρεβιθιού , αντανακλάται σε έθιμα, τραγούδια, παροιμίες ακόμα και παραμύθια.Το ρεβίθι είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας ισάξια του κρέατος. Θεωρείται πλήρη τροφή για τον άνθρωπο και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας . Αποτελεί επίσης μια πλούσια πηγή φυσικών ινών . Τέλος, είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, δεδομένου ότι καταναλώνονται με τον φλοιό τους (το 70% του ασβεστίου τους βρίσκεται εκεί).
Συνταγή ρεβίθια σούπα Βιοβλαστός :
ΥΛΙΚΑ
500γρ ρεβίθια Βιοβλαστός 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 12 ώρες) σε νερό με μια κσ αλάτι . Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι . Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν για 50′ ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν Όταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5′ πριν σερβίρουμε . Σερβίρουμε ζεστά με αλατοπίπερο, λάδι, λεμόνι και κρεμμυδάκι .
Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ
Ενέργεια : 1523 kj / 364 kcal Λιπαρά : 6 γρ Κορεσμένα λίπη : 0,6 γρ
Υδατάνθρακες : 61 γρ Φυτ.Ινες 17 γρ Σάκχαρα : 11 γρ Πρωτεΐνες : 19 γρ Νάτριο : 0,024 γρ
Weight | 0.500 kg |
---|---|
Ειδικές διατροφικές ανάγκες | BIO |